Allò Que El meu Currículum No Diu De Mi

Aldo Barragan

Hola. Sóc Aldo Barragán. Aquesta és la història més significativa de la meva vida.

Vaig néixer a Mèxic el 1975. Després d'una infància i adolescència normal, als 19 anys la meva vida va començar a girar quan la parella va decidir trencar amb mi. Aquest fet que per a altres hagués estat suportable, en mi va detonar una crisi que em va fer veure els sentiments limitants, les inseguretats i les dificultats per expressar el que sentia que portava dins sense donar-me compte.

Vaig iniciar una recerca de creixement personal amb l'ajuda d'un terapeuta. Recordo que en una de les nostres primeres trobades em va conduir a través d'un exercici que em va fer adonar-me que treure'm aquests sentiments negatius era possible. Va ser com trobar un bàlsam interior.

Així, em vaig submergir de ple. Participava en tallers i retirs, llegia llibres, freqüentava teràpia, em feia preguntes sobre la vida i aprenia a meditar. Fins i tot, vaig perdre interès en els estudis que cursava de màrqueting i vaig decidir canviar a filosofia, pensant que m'ajudaria a satisfer el meu anhel d'entendre el món i conèixer(me).

Recordo que aquest anhel en realitat l'havia tingut des de petit. Sempre buscava tenir converses i indagar. També m'acompanyava una sensació que no sabia ni com cridar, ni com fomentar, jo deia que volia "estar"; anys més tard vaig entendre que tenia a veure amb la meditació.

Però la filosofia universitària no va ser com esperava. La vaig trobar poc pràctica. No era el que buscava. Vaig continuar assistint només a classes puntuals de filosofia de la ciència, oriental o de la religió, fins que la vida em convidà a donar un nou gir.

Tenia 24 anys. Vivia amb uns amics i treballava en un negoci familiar, però a mi no m'apassionava allò. Els meus interessos s'havien concentrat en el treball personal i el pensament oriental, de manera que l'opció inesperada d'anar al Nepal i l'Índia representava una oportunitat magnífica.

Vaig comprar el bitllet d'avió d'anada però no el de retorn: estava obert al fet que succeís qualsevol cosa. Em vaig acomiadar de Mèxic i vaig marxar. Va ser pura improvisació.

Vaig estar allá més de mig any en ashrams meditant, estudiant i fent ioga. En aquell moment, mai havia practicat ioga amb freqüència. Va resultar ser un descobriment per al meu enfocament de vida, la meva salut física i emocional.

Quan eventualment s'acabaven els diners, vaig comprar un vol a Barcelona amb la idea de treballar una temporada, fer estalvis i tornar a l'Índia. Però a Barcelona m'esperava una sorpresa.

Vaig arribar a la ciutat sense conèixer a ningú i vaig començar a buscar feina. Als 5 dies la vaig trobar i poc després vaig trobar una escola de ioga que em va cridar l'atenció pel seu enfocament i profunditat. Era el que buscava per seguir el meu camí. I per si no fossin suficients les picades d'ullet de la vida, el professor de l'escola em va oferir llogar una habitació per a viure.

Va ser una època molt feliç. Treballava mitja jornada, practicava ioga nou vegades per setmana i meditava diàriament. Estava lliurat al meu creixement personal i la filosofia pràctica que havia estat buscant l'havia trobat.

El meu interior trobava respostes, tancava ferides, guanyava certeses i confiança

El 2003 em vaig donar un parèntesi per conèixer realitats diferents i tornar a viatjar. Vaig estar mesos viatjant en bici i treballant per Israel, Jordània i Egipte. Quan vaig tornar a Barcelona vaig treballar en una empresa d'exportacions al mateix temps que donava algunes classes de ioga, fins que vaig renunciar i vaig decidir llançar-me a la piscina. Em vaig posar a donar més classes i vaig seguir buscant àmbits complementaris en els quals formar-me.

Així va ser com vaig conèixer el coaching i les seves idees clau vinculades a l'àmbit personal o laboral: “potencial”, “excel·lència”, “consciència”, “auto-responsabilitat”. L'enfocament pràctic i directe del coaching em va aportar agilitat i capacitat de potenciar en mi (i en els altres) allò positiu. Vaig aprendre també a reconèixer i superar pensaments, actituds i accions limitants.

Després d'aquesta formació vaig fundar Espacio Impulso el 2010.

Posteriorment vaig fer la formació en teràpia Gestalt: un aprenentatge vital per reconèixer els ajustos desencertats que fem les persones per adaptar-nos a les exigències pròpies i de l'entorn, però que en ocasions ens acaben empenyent a conflictes innecessaris. Al cap i a la fi, primer de tot som persones subjectes a patrons de conducta, pressions, exemples inconscients, pors, il·lusions i necessitats. No saber com gestionar tot això ens complica la vida.

A més, he incorporat la pràctica i l'estudi de la bioenergètica a la meva rutina i a les eines que utilitzo amb els clients. Es tracta d'un treball terapèutic amb una base corporal que estableix relacions entre les experiències viscudes durant les fases de desenvolupament en els primers anys de vida, i els patrons de comportament que queden gravats.

Al cap i a la fi, primer de tot som persones subjectes a patrons de conducta, pressions, exemples inconscients, pors i il·lusions

Podria semblar que la meva trajectòria ha estat fàcil però no és així. Creu-me, hi ha hagut moments de molta incertesa, d'emocions intenses, de plor, d'impotència, de decisions difícils, d'adversitats (fins i tot econòmiques), que m'han posat a prova. He assumit riscos i comès errors, però ha valgut la pena.

El 2013 he estat pare de bessons. Amb ells he descobert molt d'amor i un camí d'aprenentatge diferent de tots els anteriors. És un repte de lliurament, de desafecció i de paciència infinita que m'ensenya a ser millor persona.

A dia d'avui, tot el que he après i viscut em permet oferir sessions individuals amb profunditat, empatia i varietat d'eines. Gaudeixo enormement de la meva feina. Em sento afortunat de poder acompanyar, ajudar i veure de prop processos de transformació.

Precisament per poder acompanyar de la millor manera i donar un servei de qualitat, treballo amb un nombre acotat de persones a la vegada. Persones compromeses amb elles mateixes per superar dificultats o assolir els seus somnis. Si ets un d'ells, m'encantaria conèixer-te i saber quina és la teva història.

Escriu-me i compartim un tros de vida.

Sessions individuals en línia o a Barcelona amb un enfocament proactiu i transformador. Teràpia Gestalt i Coaching

SUBIR